Foto: facebook.com
Krása Recepty

Nie sú škodlivé, ale liečivé! Zistite, prečo vajcia zaradiť do jedálnička a v akých jedlách si ich viete vychutnať

V minulosti sme často počúvali varovania, že konzumácia vajec škodí pečeni a zvyšuje hladinu nezdravého cholesterolu.

Mnohí ľudia preto obmedzili ich príjem alebo ich úplne vyradili zo svojho jedálnička. Najnovšie vedecké poznatky však ukazujú pravý opak – vajcia sú mimoriadne hodnotnou a zdraviu prospešnou potravinou.

Ak netrpíte alergiou alebo ochorením, ktoré si vyžaduje ich vylúčenie zo stravy, určite stojí za to zaradiť ich do svojho jedálnička pravidelne. Prečítajte si, aké pozitívne účinky majú na vaše telo.

Vajcia – skutočná výživová bomba

Vajcia sú bohatým zdrojom bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Obsahujú napríklad:

  • Riboflavín (B2)
  • Vitamín B12
  • Kyselinu pantoténovú (B5)
  • Kyselinu listovú (B9)
  • Vitamíny A, D, K, B6, E a tiamín

Na čo všeto v našom telepôsobia pozitívne látky, ktoré obsahujú vajíčka? A v akých jedlách si vieme vajíčka skvelo vychutnať a ešte spraviť niešo prospešné pre naše zdravie?

To nie je všetko. Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane

Komentáre

Mohlo by sa vám tiež páčiť...