Tipy na dnes Zaujímavosti

Odborníci varujú: Kura pred jeho prípravou určite neumývajte! Môže to byť nebezpečné a narobíte viac škody ako úžitku

Umývanie mäsa pred jeho prípravou je bežnou praxou, ktorú mnohí robia pri varení kuracieho vývaru alebo pečení hydiny. Odborníci však upozorňujú, že tento postup je nielen zbytočný, ale dokonca môže zvyšovať riziko šírenia baktérií a ochorení.

Portál theconversation.com vysvetľuje, že v minulosti bolo mäso pred balením menej dôkladne očistené, a preto bolo umývanie potrebné na odstránenie zvyškov peria či nečistôt. Dnes je však hydina pred zabalením spracovaná natoľko dôkladne, že je pripravená na okamžitú tepelnú úpravu.

Aj keď je pravda, že surové mäso môže obsahovať škodlivé mikroorganizmy, voda ich nedokáže odstrániť. Baktérie sa nachádzajú vo vnútri mäsa a nie iba na povrchu. Umývanie tak môže priniesť viac škody ako úžitku.

To nie je všetko. Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane

Komentáre

Mohlo by sa vám tiež páčiť...